تکنیک برداشتن اپی تلیوم درجراحی لازک

تکنیک برداشتن اپی تلیوم در جراحی لازک و پی آر کی و ترانس پی آر کی

تکنیک برداشتن اپی تلیوم در جراحی لازک و پی آر کی و ترانس پی آر کی: این که آیا این تنظیمات برداشتن اپیتلیال بر کاهش درد حاد پس از عمل موثر است یا خیر بحث برانگیز است.
در یک مطالعه چشمی طرف مقابل، لی و همکاران اثر دبریدمان مکانیکی (PRK) در مقابل حذف اپیتلیال با کمک الکل (LASEK) را بر درد بعد از عمل مقایسه کردند. امتیازات بر اساس یک مقیاس رتبه بندی ۴ امتیازی، آنها نمرات درد کمتری را در چشمانی که تحت حذف اپیتلیال به کمک الکل قرار گرفته بودند نسبت به دبریدمان مکانیکی اپیتلیال (مقادیر میانگین 1.6 برای LASEK در مقابل 2.3 برای PRK) یافتند. آنها نمرات درد کمتری را برای LASEK به فلپ اپیتلیال حفظ شده پس از فوتوابلیشن نسبت دادند که به عنوان مرزی بین پایانه های عصبی در معرض و لایه سطحی قرنیه عمل می کند. کاهش تیرگی قرنیه و تسریع در بهبود زخم هم از مزایای این روش لازک می‌باشد.هنگامی که دبریدمان قرنیه انجام شد، این یافته بیشتر توسط مکانیسم اساسی روش به کمک الکل پشتیبانی می‌شود.

در عمل، این روش ممکن است بستر استرومایی قرنیه اف‌تری ارائه دهد و بنابراین می‌تواند منجر به یک فرآیند بازسازی اپیتلیال تقویت‌شده پس از فرسایش سطحی شود. با این حال، این نظریه موضوعی بحث برانگیز است.نتایج متناقضی در مقایسه روش های مختلف برداشتن اپیتلیال وجود دارد. در یک مطالعه آینده نگر، Litwak و همکاران درد بعد از عمل را با روش الکلی در مقایسه با حذف مکانیکی اپیتلیال گزارش کردند. قریشی و همکاران نمرات درد پس از عمل جراحی را پس از PRK و LASEK مقایسه کردند و تفاوت معنی داری بین دو گروه مورد مطالعه مشاهده نکردند. تفاوت بین یافته های مطالعات ذکر شده احتمالاً ناشی از عوامل متعددی از جمله طرح های مختلف مطالعه، زمان تفاوت پیگیری بعد از عمل برای ثبت نمره درد، سیستم نمره دهی متفاوت درد، مقدار و نوع متفاوت  یوب انکساری و تعامل مخدوش کننده است. سایر راهبردهای کنترل درد پس از لازک و پی آر کی در پستهای بعدی خدمتتان معرفی می شوند.

پیمایش به بالا