روز جهانی بینایی ۱۹ مهرماه

روز جهانی بینایی یک روز نمادین بین المللی است که در دومین پنجشنبه اکتبر هر سال با هدف افزایش آگاهی آحاد جامعه در زمینه اهمیت سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی،حمایت طلبی و جلب نظر سیاست گذاران در راستای برنامه ریزی کلان در حوزه مراقبت از چشم و پیشگیری از نابینایی،بطور همزمان در جهان برگزار می شود.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت،بیش از ۲ میلیارد و دویست میلیون نفر در جهان مبتلا به اختلال بینایی دور یا نزدیک می باشند.این در حالی است که حدود نیمی از این موارد،اختلال بینایی قابل پیشگیری یا درمان بوده اند.روز جهانی بینایی همه ساله مصادف با دومین پنج شنبه ماه اکتبر می باشد.در این روز، توجه جهانی به اختلالات بینایی و نابینایی جلب می شود و کشورها اقدامات خود را برای بهبود وضعیت بینایی جامعه خود ارزیابی می کنند.
شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای روز جهانی بینایی ” بچه ها، چشمان خود را دوست داشته باشید” می باشد.
در کنفرانس علمی یک روزه ای که به همین مناسبت در بیمارستان تخصصی چشم پزشکی خاتم الانبیا (ص) دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار گردید،نکات زیر توسط سخنرانان در این همایش مورد تایید و تاکید قرار گرفتند.
– غربالگری بینایی علاوه بر سنین قبل از مدرسه،در سه سال اول زندگی هم توصیه می شود.
غربالگری منظم و زودهنگام: غربالگری به موقع نوزادان نارس بر اساس معیارهای جهانی برای شناسایی زود هنگام رتینوپاتی نوزادان نارس ضروری است و استفاده از درمانهایی مانند لیزر فتواکوآگولاسیون یا تزریق داروهای داخل چشمی در مراحل اولیه درگیری شبکیه میتواند پیشرفت بیماری و خطر نابینایی را کاهش دهد.
– با توجه به شیوع قابل توجه نزدیک بینی در بچه ها و نوجوانان،ارزیابی منظم سالیانه حدت بینایی در برنامه بهداشت مدارس لازم هست.
– استفاده بیش از حد وسایل با صفحه دیجیتال شامل گوشی های هوشمند، تبلت و کامپیوتر با افزایش قابل توجه شیوع نزدیک بینی در بچه ها و جوانان همراه شده است.
– بروز علائمی مثل خستگی،سوزش و درد چشم میتواند ناشی از نگاه کردن طولانی به صفحه های موبایل و کامپیوتر باشد.توصیه می شود پس از هر یکساعت کار با کامپیوتر یک ربع استراحت به چشمها داده شود.
– نگاه کردن به صفحه موبایل در سنین زیر دو سال ممنوع، در سنین ۳ تا ۵ سال حداکثر روزانه یکساعت و در سنین ۵ تا ۸ سال حداکثر روزانه ۲ ساعت به لحاظ بهداشت بینایی قابل پذیرش خواهد بود.
– با توجه به اثرات مخرب اشعه ماورا بنفش خورشید در ایجاد آب مروارید ناشی از سن، بهترین روش پیشگیری استفاده از عینک های آفتابی استاندارد از سنین نوجوانی برای کسانی که در معرض نور خورشید هستند، می باش
– استفاده از رژیم های غذایی حاوی سبزیجات و میوه فراوان،میتواند در پیشگیری از آب مروارید زمان پیری موثر می باشد.
– مصرف سیگار و الکل در ایجاد آب مروارید قویا موثر بوده و باید از آنها اجتناب کرد. پیشگیری از دیابت و چاقی نیز میتواند از بروز آب مروارید در سن بالا موثر باشد.
– همه انواع لنزهای تماسی (اعم از زیبایی یا طبی) نیاز به تجویز مناسب و مراقبت ویژه دارند تا از بروز عفونتهای خطرناک و منجر به کوری در قرنیه چشم پیشگیری شود.
– مالش بیش از حد پلکها و چشم با خطر نازکی و قوز قرنیه و کاهش دید قابل توجه در آینده همراه خواهد بود و باید از آن اجتناب نمود.

پیمایش به بالا